Duurzaamheid

European Dance Network (EDN) biedt de publicatie “Environmental Sustainability in Contemporary Dance: Emerging Issues, Practices and Recommendations” aan. De publicatie geeft context, referenties en voorbeelden van waar en hoe dans kruist met ecologische duurzaamheid, en welke reeks acties kan leiden tot effectieve actie. Zowel de samenvatting als de volledige publicatie kunnen worden gedownload op hun website.

De publicatie maakt samen met de EDN-conferentie 2022 (lees hier meer) deel uit van de EDN-campagne 2022 “Ecological Perspectives on Contemporary Dance: How Can We Move?”, die concrete acties en ideeën presenteert om de hedendaagse danssector in Europa te betrekken, haar pleitbezorgers, financiers en belanghebbenden, in een gedeelde beweging naar een duurzame toekomst.

Het European Dancehouse Network heeft, met de steun van zijn 48 leden uit 28 landen, het pleitbezorgingsdocument gepubliceerd dat beschikbaar is voor het internationale dansveld om te gebruiken in hun lokale, regionale en nationale belangenbehartigingswerk.
Meer informatie over de campagne en het definitieve document vindt je hier: EDN Releases the Publication “Environmental Sustainability in Contemporary Dance: Emerging Issues, Practices and Recommendations.” | News | European Dancehouse Network (ednetwork.eu)

Terug naar Duurzaamheid