Inspiratie
- — ACTIE als cultuur
- — Climate Change Psychology
- — Climate Literacy 101
- — Convenant Green Stage 2020
- — De Groene Kliniek
- — De Verborgen Impact
- — Discores of climate delay
- — Duurzaamheid in de culturele sector
- — Environmental Sustainability in Contemporary Dance
- — NAPK Uitgelicht: meten is weten
- — Sustainable development goals
- — The Psychology of Climate Change
Materialen
- — Duurzaam transport
- — Lijst duurzame materialen
- — R-ladder: circulariteit materialen
- — Toneelbeeld verhuur/verkoop
- — Wegwerpplastic
Meetinstrumenten
Organisaties
- — Broadway Green Alliance
- — Bureau 8080
- — Creative Garbon Scotland
- — Ecostage
- — Green Events
- — Green Leisure Group
- — Julie’s Bicycle
- — Koploperproject
- — Music Declares Emergency
- — Opera Europa
- — VANG Buitenshuis
Tools
- — Cultuurzaam
- — De groene menukaart
- — Green Toolbox
- — Keuzemodel duurzaam produceren
- — Ki Culture
- — My State of Sustainability
- — Roadmap Canvas voor verduurzaming
- — SiD
- — SiPA
- — Theatre Green Book
Wetgeving en beleid
BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method. BREEAM-NL is sinds 2009 de certificeringsmethode voor een duurzaam gebouwde omgeving. Met deze methode kunnen projecten worden beoordeeld op integrale duurzaamheid. BREEAM-NL heeft vier keurmerken
Toen duurzaamheid in de gebouwde omgeving in beweging kwam, ontstond bij marktpartijen de behoefte aan een gemeenschappelijke taal voor duurzaamheid. Dutch Green Building Council (DGBC) is vervolgens opgericht en heeft het van oorsprong Britse duurzaamheidskeurmerk BREEAM geschikt gemaakt voor Nederland.
Sinds de oprichting in 2007 is Dutch Green Building Council beheerder en ontwikkelaar van het BREEAM-NL keurmerk. Daarmee is DGBC National Scheme Operator. Ook in andere landen is het keurmerk geschikt gemaakt voor de nationale wet- en regelgeving.
Over Dutch Green Building Council
Dutch Green Building Council ziet als National Scheme Operator toe op de kwaliteit en de ontwikkeling van het BREEAM-NL keurmerk in Nederland. Dat doet DGBC samen met partners in de sector. Zo blijft het keurmerk voor en door de markt ontwikkeld. In stuurgroepen worden nieuwe keurmerken ontwikkeld.
Gezamenlijk wordt erop toegezien dat het BREEAM-NL keurmerk aansluit bij andere labels en normen in Nederland, zoals het energielabel, de energieprestatienorm voor gebouwen en GPR Gebouwen. Ook internationale harmonisatie is belangrijk, omdat duurzaamheid niet ophoudt bij de landsgrenzen.
Inmiddels heeft Dutch Green Building Council zich ontwikkeld van beheerder van het BREEAM-NL keurmerk tot brede maatschappelijke organisatie voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving. De missiegedreven organisatie profileert zich op actuele thema’s zoals CO2-reductie, circulariteit, gezondheid en klimaatadaptatie. Ook roert DGBC zich nadrukkelijk in het politieke debat, met een groeiende achterban van zo’n 400 partners.