Duurzaamheid

Hoe zorg je voor een versnelling van de verduurzaming in de creatieve- en cultuursector? Vertegenwoordigers sector breed starten bij de basis: spreek dezelfde taal.

De sector is nauw verweven met de maatschappij en staat in direct contact met iedereen in Nederland. Er wordt grote urgentie en verantwoordelijkheid gevoeld voor verduurzaming en klimaat en het creëren van bewustwording rondom dit onderwerp. Om de betrokken partijen uit deze diverse sector van elkaar te kunnen laten leren, is het belangrijk kennis te delen. Een van de voorwaarde hiervoor is het spreken van dezelfde taal.

Vanuit vijf ACTIE punten wordt een zelfstandig en gezamenlijk beleid gevormd en gedeelde doelen gesteld. Het verduurzamen van Accommodaties en omgeving, Communicatie en bewustwording van het publiek, Transport en reisbewegingen, Interne Bedrijfsvoering en Externe Partners en sponsoring. Deze vijf werkgebieden vormen onze gezamenlijke pijlers van ‘ACTIE’. Hiermee bieden we makers, creatieve ondernemers en instellingen richtlijnen, suggesties en aandachtspunten om direct aan de slag te kunnen en kennis uit te wisselen.

In het ACTIE plan duurzaamheid verenigen zich de Federatie Cultuur, Kunsten ‘92 én de Taskforce culturele en creatieve sector. Door de krachten te bundelen en gebruik te maken van de gezamenlijke slagkracht kunnen de noodzakelijke stappen worden gezet om duurzaamheid een onlosmakelijk onderdeel te maken van ons doen en denken. Door te laten zien wat kan, kunnen echte resultaten behaald worden. Dan zal ACTIE tot een reactie leiden die in ieders belang is.

Leer meer over ACTIE als cultuur op: Home – Actie als Cultuur

ACTIE in cultuur is een initiatief van:

Taskforce culturele en creatieve sectorCreatieve CoalitieFederatie Creatieve Industrie (BNA, BNO, DGA, DDD, MODINT, Buma Cultuur, NAPA, NCP, Dupho, NVPI), Federatie Cultuur (NAPK, Museumvereniging, VSCD, CultuurConnectie, VOB, VNPF, VvNO),  ErfgoedplatformKunsten ’92, de Kunstenbond, de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten), de VVEM (Vereniging van Evenementenmakers), de Federatie Auteursrechtbelangen,  De Zaak NuENCOREPlatform ACCT, de Popcoalitie en de Alliantie van Evenementenbouwers.



Terug naar Duurzaamheid