Duurzaamheid

Creative Carbon Scotland (CCS) gelooft in de essentiële rol van de kunst-, film-, culturele en creatieve industrieën bij het bijdragen aan de transformationele verandering naar een meer ecologisch duurzaam Schotland. Ze werken rechtstreeks samen met individuen, organisaties en strategische instanties die zich bezighouden met culturele en duurzaamheidssectoren om de rol van cultuur te benutten bij het bereiken van deze verandering.

Door het hele jaar door te werken en eenmalige projecten te combineren, combineren ze strategische expertise en consultancy, op maat gemaakte training en begeleiding op het gebied van koolstofbeheer, en een reeks programma’s ter ondersteuning van de ontwikkeling van artistieke praktijken die duurzaamheid en klimaatverandering aanpakken.

Ben Twist is sinds 2011 directeur van Creative Carbon Scotland en combineert meer dan 25 jaar ervaring met het produceren van evenementen en het runnen van permanente en tijdelijke locaties in de culturele sector met een MSc in Carbon Management en een doctoraat in het toepassen van complexiteitstheorie op sociale systemen om over meer duurzame sociale praktijken. Hij heeft CCS ontwikkeld tot een leider in zowel technische ondersteuning voor culturele organisaties bij koolstofbeheer en aanpassing aan klimaatverandering, als het ontwikkelen van de invloedrijke rol van cultuur bij het aanpakken van klimaatverandering.

Laat je inspireren door Ben zijn Ted Talk.

Terug naar Duurzaamheid