Duurzaamheid

We leven in een klimaatcrisis. Het Theatre Green Book is een initiatief van de theatersector in het Verenigd Koninkrijk – in samenwerking met duurzaamheidsexpert Buro Happold – om duurzamer te werken. In drie delen zet het maatstaven voor het duurzaam maken van producties, het verduurzamen van theatergebouwen en het verbeteren van bedrijfsvoering als catering en front-/backoffice. inmiddels is er een Nederlandse versie beschikbaar.

De eerste twee delen van het Theatre Green Book geven theatermakers en gezelschappen gemeenschappelijke standaarden voor de reis van de sector naar een duurzame praktijk. Sustainable Productions stelt gemeenschappelijke normen voor het duurzaam produceren van shows. Sustainable Buildings biedt begeleiding om theaters geschikt te maken voor hun doel in de context van de klimaatcrisis.

Het derde en laatste deel, Sustainable Operations, behandelt alles wat theaters nog meer doen, van catering tot repetities, kantoren tot reizen. De impact van theater op de planeet is breed. Openbare gebouwen verbruiken energie. Publiek, personeel en artiesten moeten reizen. De talloze operaties die het theater nodig heeft, van repetities tot marketing, kaartjes verkopen, afval inzamelen, kleedkamers runnen en koffie zetten, dragen allemaal bij aan de voetafdruk van het theater.

Laat je inspireren door deze video:

Terug naar Duurzaamheid