Duurzaamheid

Ki Culture is een wereldwijde organisatie die zich toelegt op het creëren van bruikbare stappen om cultureel erfgoed een leider te maken op weg naar een duurzame toekomst. Ze versterken individuen en instellingen door samenwerking en begeleiding te bieden, door middel van effectieve oplossingen en strategieën, zoals het Ki Futures-programma en Ki Books. Ki Culture gelooft dat duurzaamheid de sleutel is tot een betere toekomst en het is hun missie om aan te zetten tot actie.

Missie
Ki Culture zet zich in voor de integratie van duurzaamheid in cultuur via het inside-outside-model: door de culturele sector duurzaam te maken (ecologisch, sociaal en economisch) en cultuur te gebruiken om ons publiek, onze gemeenschappen en het grote publiek voor te lichten over duurzaamheid.

Toolkits

Ki-boek over sociale duurzaamheid
Sociale duurzaamheid is de kern van duurzaamheid. Het gaat over mensen en hun relatie met de natuur, de continuïteit van het verleden, het heden en de toekomst van samenlevingen. En cultuur zit in het hart van mensen. Leer hoe wij, als culturele professionals, structureel racisme kunnen bestrijden, mensenrechten kunnen ondersteunen en wereldwijd kunnen strijden voor gelijkheid en rechtvaardigheid.

Energie Ki-boek
Musea in de Verenigde Staten alleen al produceren elk jaar 12 miljoen ton kooldioxide! Dat is hetzelfde als alle auto’s die in de stad Londen rijden! Energie is de onzichtbare boosdoener – maar alleen omdat we het niet kunnen zien, wil nog niet zeggen dat we het niet kunnen redden. Download het Energy Ki-boek en zie hoe je vandaag nog je ecologische voetafdruk kunt verkleinen en geld kunt besparen!

Terug naar Duurzaamheid