Duurzaamheid

Het Koploperproject helpt bedrijven en andere organisaties om op een inspirerende en praktische manier duurzamer te gaan ondernemen en zo te werken aan een toekomstbestendige organisatie en duurzame producten en diensten. Op hun beurt maken de Koplopers weer andere ondernemers enthousiast en trekken zo het peloton mee. Samen zorgen ze voor een sterke en toekomstbestendige regionale economie en een leefbare samenleving.

Het Koploperproject levert de deelnemers veel inspiratie en bewustwording op over wat toekomstbestendig ondernemen precies voor hun bedrijf betekent. Daarnaast krijgen ze veel nieuwe kennis, praktische aanbevelingen en tools mee. De duurzaamheidsagenda die ze opstellen is een praktisch actieplan voor de komende jaren. Daarmee wordt duurzaam ondernemen meetbaar en een continu verbeterproces. Ook breiden ze hun zakelijke netwerk flink uit. Aan het eind van het project ontvangt iedere deelnemer het Koplopercertificaat. Op hun beurt dragen de Koplopers bij aan de verduurzaming en versterking van de regionale economie, door ook hun stakeholders, zoals leveranciers en medewerkers te stimuleren om te verduurzamen.

Al bijna 500 bedrijven en andere organisaties deden de afgelopen jaren mee aan een van de meer dan 50 uitgevoerde Koploperprojecten. De focus ligt op mkb-bedrijven, maar ook grotere bedrijven en andere organisaties als gemeenten, zorginstellingen, scholen en woningcorporaties doen regelmatig mee.
Lees meer op deze website: Home | Koploperproject duurzaam ondernemen

Terug naar Duurzaamheid