Duurzaamheid

Waar begin je, en hoe zorg je ervoor dat je iedereen meekrijgt in de duurzaamheidsambities van je organisatie? Wie bewaakt op welk moment in je productieproces de duurzaamheid?

De focusgroep Duurzaamheid van de NAPK heeft in samenwerking met Bureau8080 een keuzemodel Duurzaam Produceren ontwikkeld dat podiumkunst producenten kunnen gebruiken bij het verduurzamen van het productieproces.

Om te beginnen zou je dit keuzemodel al op een oude productie kunnen toepassen samen met je team, om te kijken hoe je in een volgend productieproces al simpele stappen kan maken.

Je kunt het keuzemodel ook terugvinden in de Bibliotheek-groep op SPOTS, onder het thema Duurzaamheid. Geen lid van NAPK, maar wel nieuwsgierig naar het keuzemodel? Stuur dan een mailtje naar onze kwartiermaker duurzaamheid.

Ryanne de Boer | ryanne.deboer@napk.nl

Focusgroepen NAPK
Doorgaans is er in de reguliere ledenbijeenkomsten weinig tot geen tijd voor inhoudelijke verdieping op thema’s, die (op de lange termijn) van belang zijn voor de beroepspraktijk van de podiumkunsten producenten. Daarnaast zitten we als maatschappij en als sector in een massieve transitieperiode waarin een aantal grote onderwerpen de komende jaren onze aandacht zullen blijven vragen. Daarom richtte de NAPK vier focusgroepen op, waarin een kleine groep leden op één onderwerp de diepte in gingen tijdens zes sessies over een periode van 1,5 jaar (2021-2022).

De vier focusgroepen waren:
DUURZAAMHEID
DIVERSITEIT & INCLUSIE
INTERNATIONALISERING
SOCIALE VEILIGHEID

Terug naar Duurzaamheid