Nieuws

De VSCD-Jeugdtheaterjury heeft de winnaars bekend gemaakt van de Zilveren Krekels, de prijzen voor de meest indrukwekkende producties en prestaties in het jeugdtheater. Uit deze selectie zullen twee Gouden Krekels gekozen worden, die op 11 september tijdens het Gala van het Nederlands Theater bekend worden gemaakt.

In de categorie ‘meest indrukwekkende productie’ zijn er zilveren krekels uitgereikt aan de voorstellingen Birds van DOX, BullyBully van MAAS theater en dans, De Baron van Münchhausen van Theater Sonnevanck & DIEHELEDING, Hold Your Horses van De Dansers en Trojan Wars van HNTjong/Het Nationale Theater. Deze laatste werd ook al geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de 12 meest indrukwekkende theaterproducties van het moment.

De Krekels voor  ‘meest indrukwekkende prestatie’ zijn gegaan naar Jelle Hoekstra voor zijn spel in Het Mysterie van Grote Mensen van Dakzonderhuis & STIP, Marlyn Coetsier voor haar spel en decorgebruik in De Stille Kletsmajoor van TG Winterberg en Perry Gits voor zijn multidisciplinaire optreden in Perry van Tafel van Vijf.

Terug naar Nieuws