Nieuws

YAMaward voor Oorkaan

YAMaward voor Oorkaan

foto: Sebastien Grebille

De voorstelling Kriebel heeft een van de Young Music Audience Awards (YAMawards) gewonnen, de internationale prijzen voor de beste muziekproducties voor een jong publiek. Dat werd gisteravond via een live stream op Facebook en YouTube bekend gemaakt. De coproductie van Oorkaan, De Nationale Opera en Philharmonie Luxembourg was de winnaar in de categorie Best Small Ensemble. 

Dat winnende ensemble bestaat uit de vioolspelende zanger Tiemo Wang, de dansende slagwerker Vitaly Medvedev en de zingende danseres Sarah Reynolds. Zij speelden een nieuwe compositie van Leonard Evers en werden geregisseerd door Caecilia Thunnissen en gechoreografeerd door Milena Sidorova.

‘Van zeer hoog niveau’, noemt de jury Kriebel. ‘De artiesten zijn zo bekwaam op alle gebieden, bewegingen, over het podium navigeren en communiceren, hun instrumenten bespelen en zingen. (…) Kunst maken voor kinderen van 2 tot 5 jaar en het toch interessant maken voor álle leeftijden, is ontzettend moeilijk, maar in deze productie hebben ze het voor elkaar gekregen.’

De YAMawards eren creativiteit en innovatie op het gebied van muzikale producties voor een jong publiek gecreëerd door professionele ensembles van alle vormen. De internationale vakjury van de YAMawards bestaat uit journalisten en vertegenwoordigers van operahuizen en concertzalen.

Dit is de derde productie van Oorkaan die een YAMaward verovert. Eerder won het muziektheatergezelschap met Glimp (2015, Best Production of the Year en Best Small Ensemble) en met Skyggespill (Shadowmusic) (2018, Best Production of the Year en Best Large Ensemble). In 2013 werd Oorkaan samen met het Cello Octet Amsterdam genomineerd voor Cellostorm.

Terug naar Nieuws