Nieuws

Winnaar Podiumkidsprijs 2023

De winnaar van de Podiumkids Publieksprijs is Als het anders loopt van Het Houten Huis in coproductie met Plan d- en Club Guy & Roni. De prijs werd17 september uitgereikt tijdens het Jeugdtheatergala in Theater de Krakeling.

De Kinderjury, bestaande uit negen kinderen van zeven tot en met dertien jaar, vond Als het anders loopt een ontroerende voorstelling om over na te blijven denken. ‘Het leven gaat niet altijd zoals je wilt dat het gaat, het loopt soms anders dan je verwacht. Je wordt dankbaar over wat er goed gaat in je leven.’

De voorstelling speelt zich af in de wachtkamer van een ziekenhuis. Hier zitten allerlei verschillende mensen, van een zwangere vrouw tot een jongen met het syndroom van Down, van een man zonder armen en benen tot een vrouw in een rolstoel. De Kinderjury vond het origineel dat er veel unieke acteurs meespeelden in de voorstelling.

Andere genomineerden voor de Publieksprijs waren Johannes de Parkiet van De Grote Haay, Pippi Powerrrrr  van Het Laagland, The Ozard of Wiz van Maas Theater en Dans en Wat Vreet er aan Donnie Druif? van MaxTak Muziektheater in coproductie met Marmoucha Orchestra.

Terug naar Nieuws