Nieuws

Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector

Op 14 april tijdens de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector in TivoliVredenburg stellen we met de hele sector arbeidsmarktvraagstukken aan de orde. Je komt toch ook meepraten, meedenken en meedoen?

Voor wie?
De werkconferentie staat open voor alle (mogelijk)makers uit de culturele en creatieve sector. Dus ben jij kunstenaar, creatief zzp’er, medewerker van een culturele instelling of op een andere manier, bijvoorbeeld bestuurlijk, betrokken bij de sector? We verwelkomen je graag!

Thema: Groeicultuur//Cultuurgroei
De impact van onze sector op de samenleving groeit, maar zonder duurzame arbeidsmarkt zitten er grenzen aan de groei. Als onze ontwerpers, musici, acteurs, schilders, dansers, schrijvers, technici en curatoren blijven kampen met tijdelijke contracten, weinig ruimte voor professionele ontwikkeling, minimale uurtarieven en hoge arbeidsrisico’s holt de sector zichzelf uit. Hoe kunnen we de impact van cultuur voor de toekomst veiligstellen? Benutten we de mogelijkheden die de markt ons biedt voldoende? Hoe kunnen we met elkaar de arbeidsmarktpositie van werkenden in de sector verbeteren?

Klik hier voor meer informatie en om aan te melden.

Terug naar Nieuws