Nieuws

Werk van meldpunt Mores.Online gaat onverminderd door

In 2017 was de opkomst van de #MeToo beweging en een aantal ernstige gevallen van ongewenst gedrag in de culturele sector aanleiding voor de werkgeversorganisaties NAPK en de Filmproducenten Nederland om het onafhankelijk meldpunt Mores.online op te richten.

Dit meldpunt werd vanuit beide organisaties gedragen en gefinancierd en is vervolgens uitgebreid met werkgeversorganisaties uit de (amateur)podiumkunsten-, de televisie- en de museumsector, het kunstvakonderwijs en de agenten en wordt ondersteund door werknemersorganisaties als de Kunstenbond en FNV media en cultuur.

Vanaf het allereerste begin was er het besef dat het bestuur van de stichting moest worden gevormd door afgevaardigden van de verschillende brancheverenigingen om een sterke verbinding te leggen met het veld. Tegelijkertijd is destijds vastgelegd dat het bestuur volkomen los moest staan van de vertrouwenspersonen die eventuele meldingen zouden behandelen, teneinde de vertrouwelijkheid van melders te waarborgen.

Na de openbaring van de meldingen over The voice of Holland en De wereld draait door werd duidelijk dat het meldpunt Mores zich verder moest gaan professionaliseren. In deze transitieperiode bevindt het meldpunt zich thans. Naar aanleiding van de onlangs bekendgemaakte wantoestanden bij de redactie van NOS Sport en het aftreden van de bestuursvoorzitter komt het bestuur van Mores.Online met deze verklaring.

De NAPK staat nog steeds achter Mores.online en is overtuigd van de onafhankelijkheid en betrouwbaarheid van het meldpunt en daar werkzame vertrouwenspersonen.

Ook de Kunstenbond bevestigt de betrouwbaarheid en onafhankelijkheid van Mores.Online. Lees hier hun verklaring.

Terug naar Nieuws