Nieuws

24 juni webinar update taskforce culturele en creatieve sector

Op donderdag 12 maart 2020 kondigde het kabinet aan dat vanwege coronamaatregelen de theaters, musea, bioscopen en andere culturele instellingen hun deuren moesten sluiten. In de dagen erna heeft Kunsten ’92 direct een taskforce opgericht met de koepels: Creatieve Coalitie, Federatie Creatieve Industrie, Federatie Cultuur, het Erfgoedplatform en Kunsten ’92. Aan de taskforce zijn ook toegevoegd de VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten), de VVEM (Vereniging van Evenementenmakers), de Federatie Auteursrechtbelangen en de Popcoalitie. Een groot aantal brancheorganisaties, beroepsverenigingen en ondersteunende instellingen is aangesloten bij de werkzaamheden van de taskforce.

Op woensdag 24 juni om 16.00 uur geven leden van de taskforce een update. Wat is de actuele problematiek in de sector? Welke steun is nu nodig en wat is het perspectief? Wat zijn de stappen richting het cultuurdebat in de Tweede Kamer op 29 juni?

De stand van zaken wordt toegelicht door onder meer Marianne Versteegh en Jan Zoet (Kunsten ’92), Jeroen Bartelse (Tivoli/Vredenburg), Peter van den Bunder (Kunstenbond), Willem Westermann (VVEM, en Alliantie voor Evenementenbouwers) en Mirjam Moll (Museumvereniging).

De webinar is voor iedereen toegankelijk. Registreren kan via deze link.

Terug naar Nieuws