Nieuws

foto Anna van Kooij

Tijdens het Nederlands Theater Festival is voor de vijfde keer het Anne Faber Stipendium uitgereikt aan een jonge en talentvolle creative producer in spé: Robin Nimanong. Met het stipendium van 10.000 euro kan Robin belangrijke vervolgstappen zetten in de ontwikkeling van zijn zakelijk leiderschap binnen de podiumkunsten.

Cultuurondernemer en kunstenaar Robin Nimanong is opgeleid danser en heeft drie jaar bij het gerenommeerde dansgezelschap Batshevas Ensemble in Tel Aviv gedanst. De commissie kiest dit eerste lustrum voor een maker die zich verder wil ontwikkelen naar creative producer en ziet in Nimanong een geboren, talentvolle en gedreven leider.

Robin Nimanong (1995) oprichter van Embrace, een innovatief educatie platform voor de LHBTI+ gemeenschap, ziet zichzelf als verbinder en houdt zich bezig met nieuwe, fluïde, toekomstige organisatie -en communicatiestructuren. “Het stipendium inspireert me om mijzelf zowel zakelijk als artistiek te ontplooien. Ik kijk ernaar uit om nieuw leiderschap van de toekomst te onderzoeken. Daarnaast wil ik de positie van de dans- en queer gemeenschap binnen de kunst- en cultuur sector versterken. “

Terug naar Nieuws