Nieuws

Verscherpte coronamaatregelen

Het kabinet voert tot en met minstens 9 februari a.s. een aantal andere verscherpingen in om de coronawaarden verder laten dalen en vanwege grote zorgen over de virusmutanten. Het betreft maatregelen als vliegbeperkingen, en restrictie van thuisbezoek en een avondklok.

Avondklok
De avondklok duurt van van 21.00 tot 4.30 uur en gaat zaterdag 23 januari in en duurt tot en met tenminste 9 februari a.s. Uitzonderingen worden onder andere gemaakt voor mensen die onderweg zijn van en naar een vitaal beroep, voor mantelzorgers en ook voor gasten in een avondprogramma dat live wordt uitgezonden. Als mensen tijdens de avondklok buiten zijn, moeten ze kunnen aantonen dat zij daarvoor een dringende reden hebben (zoals zorgverlening, uitvaart examen, rechtszitting etc.). Daarvoor moet men een Eigen Verklaring op zak hebben. Indien het werk betreft moet men daarnaast ook een Werkgeversverklaring hebben, opgesteld door de werkgever.

Extra reisbeperkingen
Voor bepaalde groepen reizigers uit landen buiten de EU geldt al sinds maart een inreisverbod. Het kabinet heeft besloten de lijst met uitzonderingen op dit verbod in te korten. Dit betekent dat zakenreizigers, studenten, kennismigranten, professionals uit de culturele en creatieve sector en langeafstandsgeliefden die voor kort verblijf komen Nederland niet meer mogen inreizen.

Lees  meer op de website van de Rijksoverheid. Daar zijn ook de formulieren voor de werkgeversverklaring en de eigen verklaring te downloaden.

Terug naar Nieuws