Nieuws

Uitreiking VSCD-prijzen uitgesteld

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) reikt dit jaar geen theaterprijzen uit. De branchevereniging van de podia deelt jaarlijks een breed palet aan prijzen uit voor de meest indrukwekkende podiumprestaties in verschillende disciplines. De uitreikingen worden uitgesteld naar volgend jaar, waarbij de jury’s per prijs de prestaties en voorstellingen over twee seizoenen zullen meenemen.

‘Het abrupte einde van het theaterseizoen maakt dat het voor de jury’s niet mogelijk is om een goede afweging en keuze voor prijswinnaars te maken’, schrijft de VSCD. ‘Veel voorstellingen zijn niet doorgegaan en het seizoen is onvolledig afgesloten. Gezelschappen en podiumkunstenaars die in dit seizoen niet kunnen optreden, als gevolg van de crisis, worden hierdoor tekort gedaan.’

De toneeljury en de dansjury hebben besloten om wél nominaties bekend te maken over het deel van het seizoen tot februari/maart 2020. Deze worden in september en oktober 2020 openbaar gemaakt, tijdens respectievelijk het Nederlands Theater Festival en de Nederlandse Dansdagen. De genomineerden dingen mee naar de prijzen die in 2021 worden uitgereikt. De jury’s voor mime, cabaret, klassieke muziek en jeugdtheater wachten af totdat zij het hele overzicht van voorstellingen en podiumprestaties hebben gezien en maken de nominaties in 2021 bekend.

Terug naar Nieuws