Nieuws

Uitreiking essaybundel de Wandeling

Hoe gaat het straks verder met de podiumkunsten als de coronapandemie achter ons ligt? De Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) legde deze vraag voor aan zes schrijvers en makers. De essays die dit opleverde zijn gebundeld in: ‘De Wandeling, zes knooppunten naar de toekomst van de podiumkunsten’. Mirjam Terpstra, directeur van NAPK, bood afgelopen vrijdag Kristel Baele, voorzitter van de Raad voor Cultuur, de bundel aan. De aanbieding vond plaats ter gelegenheid van het Nederlands Theaterfestival in ITA (Amsterdam).


“Er is nu veel erkenning voor de waarde van cultuur voor onze samenleving. Misschien is dat een van de positievere uitkomsten van de huidige coronapandemie”, stelt Kristel Baele. “Dat levert een kans op voor een maatschappelijke en politieke herwaardering van cultuur. Juist daarom is het zo inspirerend dat vanuit de sector zelf fundamenteel wordt nagedacht over de toekomst. De essays laten ons door hun vorm en inhoud als lezer iets ervaren van de waarde van cultuur en de perspectieven op de toekomst.”

De auteurs in de bundel zijn: Ernestine Comvalius, Floris van Delft, Quincy Gario, Marjolijn van Heemstra, Joyce Roodnat en Mounir Samuel. Een deel van hen nam ter gelegenheid van de overhandiging deel aan een panel, waarin zij onder leiding van moderator Christiaan Mooij toekomstbeelden, richtingen, vragen en inzichten met elkaar uitwisselden.

Het gesprek is hier terug te luisteren. De bundel zelf kan hieronder gedownload en/of beluisterd worden.

De ingesproken versie is hier te beluisteren.

Terug naar Nieuws