Nieuws

Hannah Hoekstra en Ramsey Nasr hebben de toneelprijzen gewonnen voor de meest indrukwekkende vrouwelijke (Theo d’Or) en mannelijke (Louis d’Or) hoofdrol van vorig seizoen. Dat maakte de VSCD Toneeljury vanavond bekend op het Gala van het Nederlands Theater van het Nederlands Theater Festival. De prijzen voor de meest indrukwekkende bijrol gingen naar Mark Kraan en Rosa van Leeuwen.

Verder gingen er VSCD-Toneelprijzen, namens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties, naar Davy Pieters (De Mimeprijs voor How to build a Universe bij Theater Rotterdam), Urban Myth, Theater De Krakeling en STIP theaterproducties (Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie voor Martin Luther King) en Jibbe Willems (Gouden Krekel voor de meest indrukwekkende podiumprestatie in het jeugdtheater voor zijn libretto voor Jabber van Theatergroep Kwatta).  Voor hun wezenlijke bijdrage aan het Nederlands toneel met de familievoorstellingen van Theater Rotterdam (voorheen RO-Theater) ontvingen Don Duyns en Pieter Kramer de Prosceniumprijs.

Naast de VSCD toneelprijzen werd de Regieprijs uitgereikt aan Naomi Velissariou voor haar voorstelling Permanent Destruction – The SK Concert bij Theater Utrecht, Rudolphi Producties en  C-Takt. MORES Online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten, ontving de ACT Award namens de belangenvereniging voor acteurs. Dit jaar werd de Theaterfotografie Prijs voor het eerst uitgereikt op het Gala van het Nederlands Theater. Bart Grietens mocht voor zijn serie van Paradijsvertraging door Collectief Het Paradijs de door beeldend kunstenaar Casper Faassen ontworpen prijs in ontvangst nemen.

Terug naar Nieuws