Nieuws

Theaterfusie in Den Haag

De Koninklijke Schouwburg, Het Nationale Toneel en Theater aan het Spui zijn voornemens om per 1 juli 2016 te fuseren. De werknaam van de nieuwe organisatie is Het Nationale Theater.

De directie van Het Nationale Theater wordt aangesteld per 1 juli 2016 en zal bestaan uit Theu Boermans (Directeur Productie), Walter Ligthart (Zakelijk Directeur, tevens voorzitter directie) en Cees Debets (Directeur Programmering). Per 1 september 2018 neemt Eric de Vroedt de functie van Theu Boermans over.

De ambitie is om met Het Nationale Theater een toonaangevende nationale culturele instelling neer te zetten, met stevige wortels in Den Haag, die voornamelijk toneel produceert én programmeert. Het Nationale Theater blijft in het hele land spelen en wordt het grootste reisgezelschap van Nederland.

De huidige organisaties zijn van mening dat deze fusie van twee toonaangevende podia en een BIS gezelschap leidt tot een aanzienlijke artistieke en maatschappelijke meerwaarde. In sociaal opzicht zullen de gevolgen van de fusie beperkt zijn. Er zullen geen gedwongen ontslagen vallen.

Bron: persbericht

Terug naar Nieuws