Nieuws

foto: Anna van Kooij

Staat van het Theater

‘We moeten bewegen. Vol overgave. Dat zal soms wringen en pijn doen, maar dat is noodzakelijk voor groei.’ In haar Staat van het theater riep Alida Dors de sector vrijdag op om schouder aan schouder op zoek te gaan naar een nieuwe cultuur. Haar optreden had de vorm van een opzwepende lecture performance, spoken word begeleid door aanstekelijke live muziek en een groeiende dansende crew medemakers. ‘Laat me jullie uitnodigen voor deze dans. Samen zoeken we de balans.’

Traditiegetrouw opent het Nederlands Theater Festival het nieuwe theaterseizoen met De Staat van het Theater, waarin prominenten uit het culturele veld hun kijk op het Nederlandse theaterklimaat delen. Alida Dors, choreograaf, theatermaker en artistiek directeur van Theater Rotterdam, maakte er een indrukwekkende performance van die kon rekenen op veel bijval van het publiek. 

Lees hier de hele Staat van het theater 2022 of bekijk de registratie. Naast de Staat van het Theater spreekt Alida Dors op 30 september ook de Staat van de Nederlandse Dans uit tijdens de Nederlandse Dansdagen.

Terug naar Nieuws