Nieuws

Ruim 56 miljoen euro extra voor cultuursector

Het kabinet trekt 56,5 miljoen euro extra uit voor steun aan de cultuursector. Staatssecretaris Uslu heeft dat besloten omdat er nog steeds beperkingen gelden voor het aantal mensen in de zaal en vanwege de verplichte sluitingstijd van 22.00 uur.

Het extra geld gaat vooral naar de zzp’ers in de creatieve sector. “Naast de steun voor gesubsidieerde instellingen is extra steun voor zzp’ers hard nodig om hun kennis en kunde voor de sector te behouden”, zegt Uslu. Eerder was er al ruim 195 miljoen euro uitgetrokken voor de eerste vijf steunpakketten. Het totale budget komt nu op 251,6 miljoen.

De 56 miljoen is bedoeld voor de periode van 1 februari tot en met 8 maart, de dag waarop besloten wordt over het huidige maatregelenpakket. Vanuit de sector is er veel kritiek op het kabinet, dat vorige week versoepelingen van de coronaregels afkondigde, maar de cultuursector niet volledig heropende. Volgens veel cultuurmakers is het niet rendabel om voorstellingen te geven voor grotendeels lege zalen en met een verplichte sluiting om 22.00 uur.

Terug naar Nieuws