Nieuws

NDD: Ronde tafel Sociale Veiligheid

De NAPK en Stichting Sociale Veiligheid Podiumkunsten organiseren op 1 oktober onder de noemer NAPK Uitgelicht een ronde tafelgesprek over sociale veiligheid in de danssector.

Grensoverschrijdend gedrag is een van dé maatschappelijke thema’s van dit moment. Ook in de danssector worden meldingen gemaakt van seksuele intimidatie, discriminatie, pesten en andere ongewenste gedragsvormen. Niet omdat ze ineens vaker voorkomen, maar omdat er meer aandacht voor is, meer mensen grensoverschrijdend gedrag niet meer tolereren en meer mensen melding durven te maken.

We starten met een introductie van het onderwerp door Drs. Alie Kuiper, specialist in de aanpak van ongewenste omgangsvormen op het werk. Na de introductie vindt er een open gesprek plaats (onder leiding van moderator Lene Grooten) waarin we gezamenlijk ingaan op de vraag: “Hoe creëer je een veilige (werk)sfeer in jouw organisatie?”.

De ronde tafel vindt plaats op 1 oktober in Theater aan het Vrijthof te Maastricht om 11.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden verplicht via de website van de Nederlandse Dans Dagen.

Terug naar Nieuws