Nieuws

Rapport Commissie Ter Horst: potentie voor groter en meer divers publiek voor theater

Minister Bussemaker heeft op vrijdag 4 december het rapport Over het voetlicht in ontvangst genomen. Dit rapport verkent de stand van zaken én de mogelijkheden in de gesubsidieerde theatersector op het gebied van publieksbereik.

De verkenning is gedaan door een onafhankelijke commissie onder voorzitterschap van voormalig minister Guusje ter Horst, op verzoek van de theatersector (gezelschappen en podia aangesloten bij de NAPK en VSCD).

Om de drempels te verlagen en het publiek te vergroten is het volgens de commissie nodig dat gezelschappen, theaters, hun brancheorganisaties, opleidingen en overheden beter samenwerken dan nu het geval is. De commissie doet in het rapport onder meer de volgende aanbevelingen:

  • Versterk de samenwerking in gezamenlijk, doorlopend, kwalitatief en kwantitatief publieksonderzoek.
  • Vergroot de toegankelijkheid van het theater en benut meer de maatschappelijke functie ervan door de veelzijdigheid van het gebouw beter te gebruiken.
  • Versterk de culturele diversiteit van de organisatie en houd je aan de Code Culturele Diversiteit. Ontwikkel meer kennis over specifieke culturele netwerken om beter aan te sluiten op de belangstelling van een cultureel divers publiek.

Klik hier voor het volledige rapport.

Terug naar Nieuws