Nieuws

Presentatie essaybundel ‘de Wandeling’

De coronapandemie heeft een grote impact op de podiumkunsten. Van het ene op het andere moment moesten de theaters dicht en konden gezelschappen en ensembles niet meer spelen. En dat terwijl live spelen en de persoonlijke ontmoeting tussen maker en publiek tot dusver centraal stonden in de podiumkunsten. Online vertoningen hebben het publiek lange tijd soelaas geboden, maar kunnen de magie en het momentum van een live performance niet vervangen. Dit maakt ons nieuwsgierig naar de toekomst van de podiumkunsten na corona.

De NAPK heeft zes schrijvers en makers middels een essay gevraagd om te reflecteren op een mogelijke toekomst voor de podiumkunsten. De schrijvers zijn: Ernestine Comvalius, Floris van Delft, Quincy Gario, Marjolijn van Heemstra, Joyce Roodnat en Mounir Samuel. Welke inzichten hebben zij opgedaan tijdens de coronacrisis? Wat is er volgens hen nodig om ervoor te zorgen dat de podiumkunsten ook voor toekomstige generaties van waarde zijn en blijven?

Vrijdag 3 september van 13.00 tot 14.30 uur reiken we de essaybundel ‘de Wandeling’ uit aan Kristel Baele en Jakob van der Waarden van de Raad voor Cultuur tijdens het Nederlands Theaterfestival in ITA. Aansluitend gaan de essayschrijvers met elkaar en aanwezigen onder leiding van Christiaan Mooij in gesprek.

Het is mogelijk hierbij aanwezig te zijn, belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@napk.nl tot uiterlijk 2 september. Het Nederlands Theaterfestival/ITA volgt de landelijke coronamaatregelen. Dit betekent dat voor een bezoek aan deze presentatie een geldig coronatoegangsbewijs getoond moet worden via de CoronaCheck-app.

Terug naar Nieuws