Nieuws

Podiumtechniekdag op 20 mei

Op 20 mei organiseert de Vereniging voor Podiumtechnologie (VPT) de Podiumtechniekdag.

Op deze dag kunnen theaters, technische bedrijven, gezelschappen en evenementenlocaties hun deuren openen om toekomstige werknemers een unieke inkijk te geven in de wereld van de podiumtechniek, die anders juist zo achter de schermen werkt. Dit keer geven we de podiumtechniek een plek in de spotlights.

Onder meer het Internationaal Theater Amsterdam (ITA) opent zijn deuren voor potentiële werknemers: “ITA speelde al langer met de gedachte een open huis te organiseren, waarmee we een grotere vijver potentiële collega’s aan wilden spreken. De datum was gekozen en het programma bijna rond tot het moment dat we vernamen dat de VPT namens alle collega-zalen en gezelschappen eenzelfde traject aan het lopen was. Door ons initiatief aan te laten sluiten op de Podiumtechniekdag vergroten we de exposure waarmee we branche-breed niet alleen de urgente noodzaak over het voetlicht willen brengen, maar ook landelijk willen bouwen aan een duurzame aanwas van nieuwe collega’s op de opleidingen en in het werkveld.”
De Podiumtechniekdag richt zich niet alleen op VPT-leden en mensen die reeds in de branche werkzaam zijn, maar wil ook collega’s uit andere werkvelden triggeren om laagdrempelig kennis te komen maken met onze wereld. Belichters scholen zich al tijden in de ICT, maar veel ICT’ers hebben er totaal geen weet van dat de wereld van de belichting uitstekend bij hun competenties aansluit. Corona heeft ertoe geleid dat veel mensen zich zijn gaan oriënteren en ook buiten hun eigen branche zijn gaan kijken. Met de Podiumtechniekdag willen we de deuren ook openen voor technici in andere sectoren en hun laten zien wat de wereld van de podiumtechniek te bieden heeft. De Podiumtechniekdag wordt ingestoken als een landelijk evenement, waarbij alle geïnteresseerde theaters, gezelschappen en technische theaterbedrijven zich aan kunnen sluiten zodat zij van extra exposure kunnen profiteren. Kijk voor meer informatie op www.podiumtechniekdag.nl.

Wanneer je je aansluit bij de landelijke Podiumtechniekdag, plaatsen we het logo van je bedrijf op deze website en wordt je in onze interactieve kaart opgenomen. Ook ondersteunen wij je deelname door deze te vermelden op onze social mediakanalen. Verder vind je in deze mediakit alle benodigde materialen om logo’s en posters te kunnen plaatsen en afdrukken, om je deelname verder onder de aandacht te kunnen brengen.

Terug naar Nieuws