Nieuws

Gedurende één intensieve maand worden 12 succesvolle mid-career podiumkunstenaars voorbereid op een rol in de samenleving die actief, ondernemend en verbindend is. Het project wordt gesteund door de EU en is geïnitieerd door componist Merlijn Twaalfhoven en danseres/choreografe Gloria Benedikt. Kunstenaars kunnen antwoorden bieden op hedendaagse globale spanningen en uitdagingen. Ze missen echter vaak de middelen en strategie voor werkelijke impact.

Tijdens de Citizen Artist Incubator in september 2016 komen kunstenaars een maand lang samen met wetenschappers, filosofen en marketing guru’s in een kasteel buiten Wenen, te gast bij het wetenschappelijk instituut IIASA. Meer info: www.citizenartist.eu .

De eerste 6 plekken zijn inmiddels gevuld maar men is nog op zoek naar gemotiveerde kandidaten om de overige volledig gesubsidieerde plekken te vullen. Deze podiumkunstenaars (in de breedste zin van het woord) zijn werkzaam in Nederland, halverwege hun carrière en zoeken in hun werk naar manieren om positieve invloed op hun omgeving uit te oefenen. Ze zijn zich bewust van globale maatschappelijke ontwikkelingen en bevragen de rol van hun kunst in verhouding daartoe.

Aanmelden kan via citizenartist.eu/what-the-incubator-offers.

Terug naar Nieuws