Nieuws

Nominaties Zwanen 2022 bekend gemaakt

Dansers Kris Mohammed Adem, Shailesh Bahoran en Young Gyu Choi maken dit jaar kans op een Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie van afgelopen seizoen. Naast de gebruikelijke prijzen voor de meest indrukwekkende dansprestaties en -producties, zijn er dit jaar voor het eerst ook prijzen voor de meest indrukwekkende jeugddansprestatie en -productie.

De jury nomineerde Kris Mohammed Adem voor zijn rol in Storm, Shailesh Bahoran voor zijn solo Kishan en Young Gyu Choi voor zijn rol in 7e Symfonie. Kanshebbers voor de meest indrukwekkende dansproducties zijn Waterbrothers van Roy Overdijk, Interval van Amos Ben-Tal en Gosse de Kort en Figures in Extinction [1.0] van Crystal Pite en Simon McBurney.

Nieuw zijn de Jonge Zwanen, die worden uitgereikt door De Nederlandse Dansdagen en Klankbordgroep Jeugddans, in samenwerking met de VSCD. De genomineerden in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugddansproductie’ zijn Birds van Dalton Jansen (DOX), Vier van Josephine van Rheenen (De Dansers) en Bange Rick van Stefan Ernst (Sally Dansgezelschap Maastricht). Jonge Zwanen in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugddansprestatie’ kunnen nog gewonnen worden door Jefta Tanate voor zijn rol in Birds, Yoko Ono Haveman voor haar rol in Vier of Dietrich Pott voor zijn rol in B-Boy XL.

Alle prijzen worden op 30 september uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Terug naar Nieuws