Nieuws

Nominaties VSCD toneelprijzen

De Nederlandse Toneeljury heeft gisteren veertien nominaties bekend gemaakt voor de VSCD Toneelprijzen, de onderscheidingen voor de beste acteurs en actrices van het voorbije seizoen.

In de selectie van dit jaar zitten twee acteurs uit een productie van Toneelgroep Maastricht en drie acteurs uit het ITA ensemble. De uitreiking vindt plaats tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam op 11 september.

De jury nomineerde 4 actrices voor de Theo d’Or, de prijs voor de meest indrukwekkende vrouwelijke dragende rol: Charlie Chan Dagelet, Hadewych Minis, Janni Goslinga en Sien Eggers. Bram Suijker, Jacob Derwig en Jan-Paul Buijs maken kan op de Louis d’Or voor de meest indrukwekkende mannelijke dragende rol. Voor de meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol, de Colombina, zijn Denise Aznam, Helen Kamperveen, Ilke Paddenburg en Wendell Jaspers geselecteerd. Voor de beste mannelijke bijdragende rol, de Arlecchino, nomineerde de jury Dries Vanhegen, Majd Mardo en Mark Kraan. De meeste voorstellingen waarin de genomineerde acteurs opvielen, staan ook in de selectie van het Nederlands Theater Festival en zijn daar begin september opnieuw te zien.

Terug naar Nieuws