Nieuws

Nominaties belangrijkste dansprijzen

Donderdagavond, tijdens de openingsavond van de Nederlandse Dansdagen Digitaal, heeft de VSCD-dansjury de nominaties bekend gemaakt van de belangrijkste dansprijzen. Zij blijven genomineerd tot en met volgend seizoen.

Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie:  8:Metamorphosis (Nicole Beutler/NBProjects), Or Die Trying (Alida Dors/Stichting Backbone) en Memory Loss (Ann Van den Broek/Stichting WArd/waRD).

Zwaan voor meest indrukwekkende dansprestatie: dansers Chloé Albaret in Aperture van Edward Clug (Nederlands Dans Theater 1), Maria Ribas voor haar rol in Sweet like a chocolate van ICK Dans Amsterdam en Christian Yav en Sedrig Verwoert in They/Them.

De uitreiking van de VSCD-prijzen wordt uitgesteld naar volgend jaar, waarbij de jury per prijs de prestaties en voorstellingen over twee seizoenen zal meenemen in haar afwegingen en keuzes.

Danser en choreograaf Roshanak Morrowatian wint de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2020. Danser, choreograaf en curator Anne-Beth Schuurmans is de winnaar van de prijs voor Jong Publiek. Beide winnaars ontvangen 10.000 euro voor een nieuw te creëren werk.

Terug naar Nieuws