Nieuws

Nominatieronde Innovatieprijs NDD van start

De Nederlandse Dansdagen roept dansliefhebbers en dansprofessionals op om choreografen te nomineren voor de Innovatieprijs Nederlandse Dansdagen Maastricht. Welke opkomende choreograaf weet jou te verrassen en te raken met zijn/haar werk? Wie verdient volgens jou een zetje om nieuw werk te creëren en dit tijdens de Nederlandse Dansdagen 2024 in première te laten gaan?

Belangrijke criterium is dat de choreografen al een aantal in het oog springende projecten hebben gerealiseerd, maar nog geen structurele subsidie ontvangen. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen kunnen worden voorgedragen. Een voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Ook choreografen die in eerdere jaren zijn voorgedragen of genomineerd, mogen opnieuw meedingen naar de prijs. Eerdere winnaars zijn uitgesloten van de nominaties. 

Een jury nomineert uit de inzendingen uiteindelijk drie makers die hun idee voor een nieuwe voorstelling zullen pitchen. De choreograaf met het beste, meest innovatieve idee gaat met de prijs naar huis en kan aan de slag met het creëren van een nieuw werk. In aanloop naar het premièremoment tijdens de Nederlandse Dansdagen 2024, krijgt de winnende maker ook een plek op de festivals schrit_tmacher en The Notorious IBE. 

Nomineren kan via deze link.  

Terug naar Nieuws