Nieuws

NAPK Uitgelicht: Klimaat op het podium

Welke rol spelen kunstenaars in de klimaatcrisis? De podiumkunstensector neemt belangrijke stappen om de eigen ecologische voetafdruk te verkleinen, o.a. met behulp van het in Groot-Brittannië ontwikkelde Theatre Green Book. Maar is niet óp het podium, de plek waar onze verhalen en beelden vorm krijgen, onze impact nog veel groter?

De NAPK organiseert in samenwerking met Bureau Vergezicht, het kersverse klimaattheatergezelschap van Anoek Nuyens, Rebekka de Wit en Erik Whien op dinsdag 16 april een NAPK Uitgelicht: Klimaat op het podium met o.a. Thomas Lamers (Collectief Walden), Gienke Deuten (Gouden Haas), Liesbet Swings (‘Hallo Dampkring’, Theater Artemis), Gable Roelofsen (The Shell Trial, Nationale Opera & Ballet).

Datum: 16 april 2024
Tijd: 14:30-17:00 uur met aansluitend een borrel
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam
Inschrijven kan via https://forms.gle/kSc41WyCcCKShA8x7

In deze NAPK Uitgelicht staat de positieve handafdruk van de podiumkunsten centraal. Welke ontwikkelingen zijn er op dit gebied gaande? Welke verhalen maken een verschil en hoe? Hoe gaan we door met het beschrijven én voorschrijven van de wereld om ons heen en wat betekent dat voor onze makerspraktijk? Kom meepraten! Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en de politiek aan tot denken. Dit is een inspiratiesessie waarbij we elkaar als keten binnen de podiumkunsten willen enthousiasmeren om beter samen te werken voor een klimaatpositief resultaat.

Tijdens een NAPK Uitgelicht sessie krijgen good practices van NAPK-leden een podium. We bieden verdiepende informatie over actuele onderwerpen die spelen binnen de vereniging en het werkveld, zoals de thema’s: sociale veiligheid, duurzaamheid, diversiteit & inclusie, internationalisering en digitalisering. Tevens is NAPK Uitgelicht een moment om ervaringen en kennis uit te wisselen met je collega’s in de podiumkunstensector, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerking te versterken.

Terug naar Nieuws