Nieuws

NAPK Uitgelicht | innovatie internationalisering

Op 31 oktober organiseerde de NAPK weer een NAPK Uitgelicht. Dit keer stond het thema internationalisering centraal.

Als projectcoördinator innovatie internationalisering voor gezelschappen Nicole Beutler Projects, Silbersee en Ulrike Quade Company deed Jimmy-Pierre de Graaf de afgelopen twee jaar onderzoek naar hoe producenten een duurzame internationale praktijk kunnen realiseren. Hij sprak met een 20+ tal internationale programmeurs van verschillende podia, festivals en regio’s over wederkerigheid, de complexiteit van programmeren en hun gatekeepersrol. Daarnaast dook hij in de digitale mogelijkheden en kunstvormen, de verschillende perspectieven op duurzaamheid en onderzocht wat lokale thema’s universeel maken en vice versa. Dit onderzoek was de aanleiding voor deze NAPK Uitgelicht.

NAPK Uitgelicht
Tijdens een NAPK Uitgelicht krijgen de veelzijdige werkpraktijken van de NAPK-leden een podium. We bieden verdiepende informatie over actuele onderwerpen die spelen binnen de vereniging en het werkveld, zoals de thema’s: sociale veiligheid, duurzaamheid, diversiteit & inclusie, internationalisering en digitalisering. Tevens is NAPK Uitgelicht een moment om ervaringen en kennis uit te wisselen met je collega’s in de podiumkunstensector, nieuwe mensen te ontmoeten en samenwerking te versterken.

Je kunt de hele presentatie en het panelgesprek terugkijken op ons Youtube-kanaal: NAPK Uitgelicht | innovatie internationalisering – YouTube

Terug naar Nieuws