Nieuws

Mirjam Terpstra nieuwe directeur NAPK

Het bestuur van de NAPK stelt per 1 oktober 2019 Mirjam Terpstra (1972) aan als haar nieuwe directeur. Terpstra is momenteel nog adjunct directeur van Theater de Meervaart.

De NAPK denkt met Mirjam Terpstra een sterke, authentieke, innovatieve en communicatieve directeur gevonden te hebben, die de sector goed kent en ervaring heeft met de actuele dossiers van NAPK.

Joachim Fleury (bestuursvoorzitter): “Wij zijn erg blij dat wij een nieuwe directeur hebben kunnen vinden met veel ervaring in de podiumkunsten, gedegen kennis van alle onderwerpen die er spelen en een warm hart voor producerende instellingen en de mensen die daar werken”.

Bij de Meervaart heeft Mirjam Terpstra het talentontwikkelingsprogramma Meervaart Studio opgezet en verbindingen gelegd met het kunstvakonderwijs en de creatieve industrie. Tientallen jonge makers hebben zo met succes de weg naar de professionele podia gevonden. Als adjunct-directeur droeg zij bij aan de transformatie van de Meervaart van mainstream schouwburg naar een grootstedelijk theater dat de verhalen van nu brengt.

Terpstra: “De samenleving verandert in rap tempo. Ik wil me inzetten voor een vitale podiumkunstensector, die aansluit bij de maatschappij. De innovatiekracht in de sector is enorm, waardoor de podiumkunsten ook in dit digitale tijdperk onverminderd relevant zijn. Graag help ik met mijn kennis en ervaring de leden van NAPK om goed in te spelen op maatschappelijke trends en beleidsontwikkelingen”.

Terug naar Nieuws