Nieuws

Marte Lalleman is de nieuwe directeur van de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP). Ze begint 1 mei als opvolger van voormalig directeur Jort Vlam, die eind 2018 afscheid nam.

Marte Lalleman werkt als zelfstandig projectmanager en adviseur in de publieke en non-profit sector. Van 2008 tot 2012 werkte ze als adviseur bij organisatie-adviesbureau Berenschot, waar ze deel uitmaakte van de adviesgroep Kunst, Cultuur en Media. Onlangs ondersteunde ze de werkgroep Digitale Infrastructuur Podiumkunsten.

Boris van der Ham, voorzitter van de VVTP, is blij met de nieuwe directeur: ‘Marte heeft veel ervaring in strategie, communicatie en uitvoering in de culturele sector. Juist nu is een goed georganiseerde sector nodig.’ Lalleman kijkt ernaar uit ‘om samen met het bestuur en de leden aan de slag te gaan met de dossiers die nu voorliggen en de impact en daadkracht van de VVTP verder te vergroten’.

De Vereniging Vrije Theater Producenten bestaat, sinds 2000, uit twintig samenwerkende theater- en muziekproducenten die bij elkaar circa 60 procent van het professionele podiumaanbod in Nederland verzorgen.

Bron: Theaterkrant

Terug naar Nieuws