Nieuws

Lockdown verlengd tot tenminste 9 februari

Theaters en concertzalen blijven zeker drie weken langer gesloten voor publiek. De maatregel maakt deel uit van de huidige strenge lockdown, die in ieder geval tot en met 9 februari wordt verlengd. Dat maakte premier Rutte dinsdagavond 12 januari bekend op een nieuwe persconferentie.

‘Bijna iedereen zal begrijpen dat er geen andere keuze was’, zei Rutte vanavond. De huidige lockdown, die aanvankelijk tot en met 19 januari zou duren, werkt volgens het kabinet ‘minder snel dan gehoopt’. Daarnaast zijn er grote zorgen over de Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker lijkt en die waarschijnlijk de overhand zal krijgen. ‘Het kan heel snel, veel veel erger worden.’

Theaters en concertzalen mogen geen publiek ontvangen, maar wel open blijven voor medewerkers. Repetities en opnames door professionals kunnen dus blijven plaatsvinden, bijvoorbeeld voor digitale voorstellingen en livestreams.

De voor deze maand geplande grote proefevenementen, waaronder een show van cabaretier Guido Weijers voor 500 toeschouwers, worden uitgesteld. De zogenoemde ‘fieldlabs’ zouden de voorwaarden gaan onderzoeken om weer veilig evenementen te organiseren. Het kabinet hoopt volgende week nieuwe data voor deze proeftuinen te prikken.

Lees meer op de website van de rijksoverheid en in de poster.

Terug naar Nieuws