Nieuws

Kinderen weer onbeperkt welkom in de theaters

Het opgestelde kinderprotocol is goedgekeurd door het Kabinet. Het adviesorgaan heeft kritisch gekeken naar het voorstel om kinderen niet mee te tellen in de zaalbezetting tijdens de theatervoorstellingen en heeft hiervoor zijn goedkeuring gegeven. Tijdens de persconferentie maakte minister-president Rutte bekend dat er geen beperking meer geldt voor kinderen tot 18 jaar in de theaters.

De regels zijn als volgt: kinderen tot en met 12 jaar hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Jongeren tot 18 jaar hoeven onderling geen 1,5 meter afstand te houden, maar wel 1,5 meter afstand te bewaren tot volwassenen. Jeugdtheaterproducenten wordt geadviseerd in overleg te treden met de theaters hoe ze hiermee omgaan. Het volledige kinderprotocol is hier te vinden.

Komend seizoen zijn er 76 kinderproducties te zien in de Nederlandse theaters, geproduceerd door 34 producenten. Ook deze zomer zullen er alweer kindervoorstellingen te zien zijn in de theaters, zoals Sesamstraat, Brandweerman Sam, Peter Pan, Assepoester, Juf Roos en vele andere. “We kunnen de theater- en cultuurliefhebber van de toekomst blijven vermaken, inspireren en verrassen. We doen niets liever dan dat. Het maakt mij dan ook heel blij dat we dit weer voor een grotere groep kunnen doen”, aldus Michael van Hoorne (eigenaar van Van Hoorne Entertainment en initiator van het kinderprotocol). De producenten en theaters nodigen dan ook alle kinderen van harte uit om vanaf 1 juli het theater te komen bezoeken.

Terug naar Nieuws