Nieuws

Foto: Alwin Poiana

Afgelopen zaterdag is in het bijzijn van cultuurwethouder Touria Meliani de ICK Space for Dance Art geopend, een nieuw (internationaal) centrum voor hedendaagse dans in Amsterdam. In het nieuwe onderkomen gaat ICK Dans Amsterdam uiteenlopende voorstellingen, workshops en symposia organiseren, in samenwerking met kunstenaars uit allerlei disciplines.

Amsterdam heeft daarmee voor het eerst in de geschiedenis een eigen internationaal centrum voor hedendaagse dans. Het nieuwe onderkomen zit gevestigd in het pand Westbeat in Amsterdam Nieuw-West en beslaat bijna duizend vierkante meter. ICK Space for Dance Art heeft een studio die tevens kan dienen als presentatieruimte en er zit een (openbaar toegankelijke) mediatheek gevestigd.

De verschillende ruimtes zijn zaterdag ingewijd met de expositie Het Intuïtieve Lichaam. De expositie bestaat uit een combinatie van tentoongestelde objecten, een film van Bogomir Doringer, een video-installatie van Ruben van Leer en Harmonic Dissonance, een interactief onderzoeksproject op het snijvlak van kunst en technologie. Ook was er een speciale, eenmalige openingseditie van de dansvoorstelling WE, the BREATH te zien, die is gemaakt met zowel de dansers van de ICK-Company, als de jonge dansers van ICK-Next die pas vier weken bij het gezelschap zijn betrokken.

ICK blijft huisgezelschap van Theater de Meervaart, ook als de verhuisplannen van het theater gerealiseerd zijn.

Terug naar Nieuws