Nieuws

Hoe inclusief is je maakproces?

De Raad voor Cultuur constateerde in zijn advies voor de BIS 2021-2024: `Als er een veld is binnen de kunsten dat direct aansluit bij de leefwereld van het publiek, dan is het dat van de jeugdpodiumkunsten. (…) Op het gebied van diversiteit en inclusie (op het podium en in de zaal) lopen de jeugdpodiumkunstinstellingen voorop.’

Dit is voor de NAPK aanleiding om drie artistiek leiders uit de jeugdpodiumkunsten uit te nodigen voor een panelgesprek om ons allen te inspireren. Hoe gaan zij om met kennis van het publiek? Hoe maken zij bijvoorbeeld werk dat geschikt is voor meerdere leeftijden? Een kind of jongere zit namelijk nooit zonder volwassen begeleider in de zaal. En veel klassen die naar het theater komen, kennen een zeer diverse samenstelling.

Drie makers uit diverse disciplines (dans, theater, mime en muziek) geven inzicht in wat voor hen wel en niet werkt en welke stappen zij ondernemen om de podiumkunstensector inclusiever te maken. En zij gaan daarover graag in gesprek met collega’s in de zaal.

Deze uitnodiging is uitdrukkelijk bedoeld voor artistiek leiders/coördinators, vooral ook van gezelschappen die maken voor volwassen publiek (stuur ‘m door!), maar iedereen is welkom na aanmelding.

Wat? Panelgesprek diversiteit & inclusie in het artistieke maakproces
Met wie? Met Caecilia Thunnissen van Oorkaan, Ryan Djojokarso van LIBI en o.a. Danstheater AYA en René Geerlings van Maas Theater en Dans. Moderator is Mahutin Awunou.
Wanneer? Op dinsdag 1 november 2022
Hoe laat? Van 16.00 – 18.00 uur
Waar? bij Maas theater en dans in Rotterdam
Aanmelden? https://forms.gle/qC7pv3FVuL5mcEeN6

Terug naar Nieuws