Nieuws

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en de bedrijven die hen inhuren hoeven voorlopig nog niet te voldoen aan de nieuwe zzp-wetgeving. Handhaving van de in mei 2016 ingevoerde wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is uitgesteld tot op zijn vroegst juli 2018. Dat heeft demissionair staatssecretaris Eric Wiebes (VVD, Financiën) donderdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Het is de tweede keer dat de handhaving van de wet DBA wordt uitgesteld. Nadat de invoer van de wetgeving op een aantal problemen was gestuit, schortte Wiebes de controle op naleving ervan eind vorig jaar al op tot januari 2018.

In de tussentijd heeft het kabinet onderzocht of aanpassing van de arbeidswetgeving wellicht een oplossing is voor de moeilijkheden. De eerste resultaten van dat onderzoek zijn inmiddels bekend. Volgens Wiebes is het een taak voor de nieuwe regering om te beslissen of de arbeidswetten moeten worden aangepast of niet. Daarom heeft hij tot een nieuw uitstel van de DBA-handhaving besloten.

Lees meer.

Terug naar Nieuws