Nieuws

Gina Dumfries nieuwe voorzitter NAPK

Op dinsdag 16 november is door de Algemene Ledenvergadering van de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) Gina Dumfries unaniem benoemd tot de nieuwe voorzitter van de vereniging. Zij zal met ingang van eind mei 2022 aantreden.

Gina Dumfries is een professional met twintig jaar ervaring in het bedrijfsleven. Recentelijk is zij gestart als programmamanager Stedelijke Strategie bij de Gemeente Amsterdam. Naast een juridische achtergrond heeft zij zich gespecialiseerd in strategieontwikkeling en -implementatie, verandermanagement en assessments. Vanwege haar grote voorliefde voor kunst en cultuur heeft Gina diverse bestuursfuncties vervuld in de cultuursector. Daarnaast is zij mentor bij ACE Incubator, de start-up en scale-up incubator van onder meer de Universiteit van Amsterdam.

De NAPK verwacht in Dumfries een zeer deskundige en bevlogen bestuurder gevonden te hebben met een warme, energieke persoonlijkheid en een grote passie voor cultuur. Verandermanagement. innovatie en strategie zijn haar op het lijf geschreven. Ze kijkt met een open, onderzoekende blik naar de cultuursector en brengt nieuwe kennis binnen bij de vereniging die zeer welkom is in deze roerige tijden.

Dumfries zal het voorzitterschap overnemen van de huidige voorzitter Joachim Fleury, wiens termijn mei 2022 afloopt.

Terug naar Nieuws