Nieuws

foto: © Bibi Veth

Op 19 februari in de Toneelschuur in Haarlem is het Frans Lommerse Stipendium gepresenteerd. Dat werd tijdens het afscheidsfeest van Frans Lommerse onthuld door bestuursvoorzitter Jan de Ridder. Lommerse was vijftig jaar als directeur verbonden aan de Toneelschuur en Toneelschuur Producties en heeft al die jaren een grote bijdrage geleverd aan de verrijking en vernieuwing van het Nederlandse theaterklimaat op lokaal, regionaal en nationaal niveau. Hij is per 1 januari opgevolgd door Marelie van Rongen.

Het nieuwe stipendium wordt jaarlijks toegekend aan een jong, afgestudeerd theatertalent bij Toneelschuur Producties – dat kan zowel op het podium als achter de schermen zijn – en is bedoeld als bijdrage om zowel artistiek en zakelijk verder te kunnen ontwikkelen. Petra Lasseur deed namens de Mary Dresselhuys Prijs de eerste donatie aan het stipendium.

Tijdens zijn afscheid brachten ruim 350 vakgenoten onder leiding van Conny Janssen Danst een eerbetoon aan de afscheid nemend directeur. Lommerse ontving bovendien uit handen van burgemeester Jos Wienen de Penning van Verdienste van de gemeente Haarlem.

Doneren aan het Frans Lommerse Stipendium kan via de website van de Toneelschuur.

Terug naar Nieuws