Nieuws

FPK lanceert nieuwe subsidieregeling voor jonge makers

Op 2 januari 2023 opende het loket van de nieuwe Tournee- en promotieregeling. De regeling biedt jonge podiumkunstenaars uit alle disciplines een financiële bijdrage voor het spelen en promoten van een tournee. Met de Tournee- en promotieregeling wil het Fonds Podiumkunsten (FPK) zowel de zichtbaarheid vergroten van startende makers, als de drempel verlagen voor podia om nieuwe namen te programmeren.

In mei 2022 stelde staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) extra middelen beschikbaar om de culturele sector te helpen herstellen van de coronacrisis, met ruime aandacht voor de ondersteuning van makers. De Tournee- en promotieregeling is daar onderdeel van.

De regeling bestaat uit een bijdrage voor een serie concerten of voorstellingen in Nederland, bijvoorbeeld van een popgroep, gezelschap, ensemble, bigband, singer-songwriter of dj (maximaal 1000 euro per concert of voorstelling) en een aanvullende bijdrage voor marketing en promotie (maximaal 500 euro per concert of voorstelling). De Tournee- en promotieregeling heeft een jaarlijks budget van 750.000 euro. Per aanvrager is er maximaal 15.000 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, zolang het budget toereikend is.

Meer weten over de regeling? Kijk dan hier.

Terug naar Nieuws