Nieuws

Ellis van de Giessen is per 1 april 2022 de nieuwe zakelijk directeur van Asko|Schönberg. Zij volgt daarmee Anneke Jansen op die afgelopen oktober overstapte naar Spot Groningen. Samen met artistiek directeur Fedor Teunisse vormt Ellis van de Giessen de directie van het ensemble.

Van de Giessen is ruim 15 jaar verbonden aan het Vondelpark Openluchttheater als hoofd programmering en productie. In de sfeervolle setting van het Vondelpark biedt zij een podium aan zowel gevierde artiesten als jong talent, om hun verhalen te kunnen vertellen in de vorm van dans, theater, comedy en muziek. Een speerpunt in haar werk is het zoeken naar makers, samenwerkingspartners en nieuw publiek om die mooie verhalen met elkaar te delen en te beleven.

Met hetzelfde enthousiasme zal zij zich richten op het vinden van nieuwe liefhebbers van de bijzondere muziek van Asko|Schönberg. Ellis van de Giessen ziet ernaar uit “de ambitieuze plannen van het ensemble voor nieuwe muziek samen met een bevlogen team” te realiseren. Zij wil zich vooral inzetten om de eigentijdse gecomponeerde muziek in al haar uitingsvormen voor een breder publiek te ontsluiten.

Terug naar Nieuws