Nieuws

€ 6,8 miljoen voor digitalisering cultuursector

Cultuurloket DigitALL investeert in 2023 € 6,8 miljoen in de digitalisering van de cultuursector. Cathelijne Broers (woordvoerder namens Cultuurloket DigitALL): “Het geld is beschikbaar als ontwikkel- en projectbijdragen voor theaters, muziekpodia, musea, filmtheaters, festivals en producenten van professionele podiumkunsten die contact met hun publiek willen versterken via digitalisering.”

Om aan de grote vraag naar fondsen te voldoen werd in 2022 een nieuwe financier gezocht en gevonden: het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen zegde een structurele bijdrage van 2 miljoen euro per jaar toe. Staatssecretaris Cultuur en Media Gunay Uslu: “Digitalisering biedt kansen voor de culturele sector. (…) Het kan cultuur toegankelijker maken, drempels wegnemen, inspireren.”

Cultuurloket DigitALL is een publiek-private samenwerking van Prins Bernhard Cultuurfonds, VriendenLoterij, Fonds 21, VSBfonds, VandenEnde Foundation, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Gemeente Amsterdam, Stichting Zabawas en het Elise Mathilde Fonds. Het nieuwe publiek-private loket is vanaf april 2022 gestart voor een periode van drie jaar.

Lees hier meer informatie.

Terug naar Nieuws