Nieuws

Cultuursector heropent

Cultuursector heropent

Op de persconferentie van 28 mei bevestigden demissionair premier Rutte en minister De Jonge wat al werd verwacht: per 5 juni a.s. geldt voor de meeste locaties in ons land: Open, tenzij: in stap 3 met voorwaarden bijna alles open. Op die dag treedt stap 3 van het Openingsplan in werking en kan dus ook de culturele sector (onder voorwaarden) weer open. Dat is iets eerder dan de eerder aangekondigde datum 9 juni.

Ook overweegt het kabinet om de versoepelingsstappen die daarna volgen sneller uit te voeren: de stappen 4 en 5 van het Openingsplan zouden dan tegelijkertijd in gaan, op 30 juni a.s. Dit kan alleen mits de coronabesmettingen niet oplopen. Zie hier het volledige openingsplan.

Concertzalen, poppodia, theaters, bioscopen en filmhuizen
Open onder de volgende voorwaarden:
* Zonder coronatestbewijzen:
++ Er mag maximaal 1 persoon per 10 vierkante meter of er mogen maximaal 50 personen per ruimte op anderhalve meter afstand aanwezig zijn. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.
++ Voor grote zalen met een capaciteit van 1.000 of meer bezoekers geldt een maximum van 250 bezoekers op anderhalve meter afstand. Ook dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel.
* Met coronatestbewijzen:
Met testen voor toegang mag 100% van de capaciteit op anderhalve meter afstand gebruikt worden. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.
* In het algemeen geldt:
Groepen van maximaal 4 bezoekers zijn toegestaan. Hiervoor is een reservering nodig. Dit maximum geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar en personen die op hetzelfde adres wonen. Bezoekers dragen binnen een mondkapje. Deze mag af als iemand zit.

Horeca in culturele instellingen
Wat geldt voor de algemene cafés en restaurants, geldt ook voor de horeca in culturele instellingen: deze mogen weer open tussen 06.00 uur en 22.00 uur. Aan een tafel mogen maximaal vier mensen zitten. In de horecagelegenheden en op terrassen mogen maximaal vijftig personen tegelijk aanwezig (exclusief personeel). Entertainment zoals liveoptredens of videoschermen voor sportwedstrijden, is niet toegestaan. Een reservering, gezondheidscheck en vaste zitplaats zijn verplicht.

Terug naar Nieuws