Nieuws

Cultuurmonitor 2021

Cultuurmonitor 2021

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen in de cultuursector van het afgelopen jaar? Welke opmerkelijke trends spelen een rol, nu en in de toekomst?

De Boekmanstichting presenteert op 14 december a.s. om 15.00 uur via een livestream vanuit Tivoli Vredenburg de Cultuurmonitor 2021.

Na een korte presentatie van de nieuwe website en de belangrijkste data en trends uit de monitor gaan we onder leiding van moderator Fadoua Alaoui in gesprek met diverse  vertegenwoordigers van culturele organisaties over de actuele ontwikkelingen in de sector.

Panel 1: Welke verliezen, verschuivingen en kansen constateert de cultuursector door de coronacrisis? Zowel vanuit artistiek en sociaal perspectief, maar ook als het gaat om werk en inkomen. Hoe beoordelen wij deze ontwikkelingen? Welke trends vragen om initiatief? Waar ligt verantwoordelijkheid?
Met: Jolanda Spoel (directeur Bijlmer Parktheater), Sjoerd Feitsma (directeur Platform ACCT) en Viktorien van Hulst (directeur fonds podiumkunsten).

Panel 2: In de tweede gespreksronde staan wij stil bij de rol van de culturele en creatieve industrie in de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd. Sociale ongelijkheid is door de pandemie versterkt. Duurzamer leven, produceren en consumeren is urgenter dan ooit. Waar moeten we als culturele sector artistiek, sociaal en financieel-economisch in investeren? Welke veranderingen zien wij op lange termijn? Welke vaardigheden hebben we in de sector nodig om met deze vraagstukken aan de slag te gaan?
Met: Derk de Geus (voorzitter Dutch Games Association), Janice Deul (fashion- & cultuuractivist, curator, journalist) en Trilce Navarrete (Lecturer Erasmus School of History, Culture and Communication) 

Wil je deze presentatie niet missen? Meld je aan voor de livestream!

Terug naar Nieuws