Nieuws

Beste leden en relaties

De afgelopen maanden heeft onze sector zich enorm veerkrachtig en creatief betoond. Met veel bewondering heb ik gezien hoe jullie zijn omgegaan met de vele veranderingen en onzekerheden rond corona. Ondanks alle beperkingen kon en kan het publiek nog steeds genieten van prachtige voorstellingen en concerten, waar de urgentie van afspat.

Als vereniging hebben we dit jaar een paar mooie successen geboekt. Dankzij de extra € 15 miljoen voor het Fonds Podiumkunsten, is de pluriformiteit van de podiumkunsten geborgd. Professionele dansers behouden een volwaardige omscholing door de eenmalige investering van € 500.000,- in de regeling Omscholing Dansers Nederland. Via samenwerking met de Taskforce en de Podiumkunstenalliantie hebben we ervoor kunnen zorgen dat de sector kan blijven produceren en spelen. Het belang van collectief optrekken is duidelijker dan ooit. We zijn dan ook blij met de vele nieuwe leden die we de afgelopen maanden hebben mogen verwelkomen.

Nu we sinds dinsdag weer in een lockdown zitten, wordt er opnieuw een beroep gedaan op onze veerkracht. Tot iedereen gevaccineerd is zullen we te maken hebben met een anderhalvemetersamenleving. Dat vraagt veel van iedereen die werkzaam is in de sector. Ik wens iedereen daarom fijne en ontspannen feestdagen toe.

Het bureau van NAPK is dicht van 23 december tot en met 1 januari. Graag zetten wij ons in het nieuwe jaar met hernieuwde energie in voor een sterke vereniging en podiumkunstensector.

Mirjam Terpstra (directeur NAPK)

Terug naar Nieuws