Nieuws

v.l.n.r Guido Besselink (Het Huis Utrecht), ontvanger Saskia Groot en Elze van Heeswijk (moeder van Anne Faber), foto Anna van Kooij

Saskia Groot ontvangt het Anne Faber Stipendium 2021. Dat werd vrijdag bekend gemaakt op het Nederlands Theater Festival. Groot krijgt een beurs van 15.000 euro om zich verder te ontwikkelen als zakelijk leider binnen de podiumkunsten.

Het Anne Faber Stipendium ondersteunt talentvolle startende zakelijk leiders in het verder ontwikkelen van hun visie, kennis en leiderschap. De toelage ter waarde van 15.000 euro kunnen ze inzetten voor scholing, coaching, netwerkvorming en levensonderhoud.

Saskia Groot (1992) is momenteel hoofd productie bij het BIMHUIS en zakelijk leider van de jonge theaterorganisatie Sites of Memory. Ze ziet zichzelf in de toekomst doorgroeien in haar werk in de muzieksector. ‘Deze geweldige kans gebruik ik om mijn visie over zakelijk leiderschap verder te ontwikkelen, met specifiek aandacht voor ondernemerschap en diversiteit in de sector.’

Het stipendium werd vandaag voor de vierde keer uitgereikt. Het Huis Utrecht richtte de beurs op ter nagedachtenis aan de in 2017 overleden collega Anne Faber; een veelbelovend zakelijk leider in spé. Met het Anne Faber Stipendium wil Het Huis de naam en ambitie van Faber positief laten voortleven en een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van talentvolle zakelijk leiders binnen de podiumkunsten.

Terug naar Nieuws