Nieuws

Amsterdamse Bostheater gered

Het Amsterdamse Bostheater krijgt de komende vier jaar toch subsidie van de gemeente Amsterdam. Het besluit werd vorige week dinsdag genomen door het college van B&W Amsterdam. Hierdoor kan het bedreigde openluchttheater voortbestaan en grootschalige voorstellingen blijven produceren.

Afgelopen zomer kreeg het Bostheater positief advies van het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) voor een nieuwe vierjarige subsidie, maar geen geld vanwege onvoldoende financiële middelen.

Het theater begon daarop een campagne om een dreigende sluiting te voorkomen. Met een petitie werden meer dan 18.000 handtekeningen opgehaald. Ook de gemeente Amstelveen greep in met een motie om de sluiting van het Bostheater te voorkomen en riep Amsterdam op om ook te helpen. Uiteindelijk besloot de Amsterdamse gemeenteraad eind 2020 dat cultuurwethouder Touria Meliani een passende oplossing moest zoeken om het Bostheater te redden.

De subsidie van de gemeente Amsterdam maakt nu een einde aan de onzekerheid over het voortbestaan van het Bostheater. Het zomerprogramma 2021, met onder meer een grote theaterproductie in samenwerking met Toneelgroep Oostpool en een grote jeugdvoorstelling met De Toneelmakerij, kan doorgaan. Hierbij houdt het theater rekening met verschillende coronascenario’s.

Na de zomer wordt het historische openluchttheater in het Amsterdamse Bos gerenoveerd. Voor de grootscheepse renovatie hadden de gemeente Amsterdam en gemeente Amstelveen al 1,5 miljoen euro uitgetrokken.

Terug naar Nieuws